#
#
Mes socialiniuose tinkluose
#
#

 
2016-02-23
Vaikų socializacijos centrai – tema, kurią lydi išankstinių nuomonių, stereotipų ir mąstymo šablonų šleifas. Tema, kuria kalbama arba pernelyg vienpusiškai (dažniausiai – iš neigiamos pusės), arba pernelyg tyliai ir atsargiai.
Daugiau
 
2015-12-11
Karo nuotaikos, nerimo lydimi gyventojai, komendanto valanda gatvėse, ištuštėjusios mokyklos ir neužtikrinti dėl savo ateities mokiniai. Tokią Ukrainos kasdienybę pamatė kūrybos profesionalus vienijančios asociacijos „Kūrybinės jungtys“ atstovai, lankęsi trijose Donbaso regiono mokyklose.
Daugiau
 
2015-05-15
Tiesa, drąsa arba prestižas. Tokį žaidimą žaidė „Kūrybinėse partnerystėse“ dalyvaujantys kūrėjai, gegužės 8 dieną susirinkę į nacionalinį kūrybos agentų ir kuriančių praktikų susitikimą. Pasirinkę tiesą atsakinėjo į atvirus klausimus apie projektą ir asmenines patirtis jame. Pasirinkę drąsą turėjo patys nuspręsti, kur ir kam mieste papasakoti apie „Kūrybines partnerystes“. O pasiryžę „pasukti“ prestižo keliu apie kūrybišką mokymąsi pasakojo įvairių institucijų atstovams.
Daugiau
 
2014-04-28
Mokyklos gyvenimo kokybė – visų mūsų reikalas. Tokios mintys lydėjo balandžio 21-22 dienomis vykusius kūrybiško ugdymo programos „Kūrybinės partnerystės“ mokymus, skirtus savivaldybių švietimo skyriaus vadovams. Pagrindinis mokymų tikslas buvo pažvelgti į mokymąsi kaip visumą ir suprasti, kas lemia jo kokybę ir kaip įmanoma ją pagerinti.
Daugiau
 
2013-03-20
Kaip kultūros organizacijoms – muziejams, galerijoms, teatrams ir kt. – pažinti ir suprasti savo lankytojus, žiūrovus, klausytojus? Kaip nelikti tik meną „tiekiančiomis“ institucijomis, bet, atvirkščiai, tapti aktyviai bendraujančiomis ir auditorijai atsiveriančiomis bendruomenėmis? Atsakymų į šiuos klausimus ieškojo meno ir kultūros organizacijų atstovai, susirinkę į specialias kūrybiško mokymosi programos „Kūrybinės partnerystės“ organizuojamas kūrybines dirbtuves.
Daugiau
 
2015-02-19
Vasario viduryje Vilniuje vyko regioniniai „Kūrybinių partnerysčių“ programoje dalyvaujančių mokytojų ir kuriančių praktikų susitikimai, kurių metu buvo gilinamos ir tobulinamos kūrybiško ugdymo žinios bei kompetencijos bei buvo kryptingai ir detaliai planuojamas darbas Lietuvos mokyklose. Kuriantys praktikai kūrybiško mokymosi projektus Lietuvos mokyklose pradėjo įgyvendinti jau nuo sausio mėnesio pabaigos.
Daugiau
 
2015-01-16
„Čia susirinko kūrybinis branduolys”. Taip apie sausio 13-14 dienomis vykusius „Kūrybinių partnerysčių” dalyvių susitikimus sako Agnė Bilūnaitė, projekto kūrėjų grupės vadovė.
Daugiau
 
2014-12-09
Spalio 22-23 dienomis Vilniuje vyko forumas kūrybiškumui ugdyti „Kūrybinės jungtys“, skirtas kūrybiškumui, kūrybiškam mokymuisi, jų svarbai ir reikšmei šiandieniniame iššūkių amžiuje aptarti. Paprašėmė forumo dalyvių pasidalinti mintimis apie renginį.
Daugiau
 
2014-11-25
Naujų mokymo metodų taikymas, mokymosi aplinkos pakeitimas, kūrybinių sričių atstovų įsiliejimas į mokymosi procesą paskatino mokinių smalsumą, norą papildomai gilintis į dėstomą temą. Pastebėtas patyčių sumažėjimas. Mokytojai teigia, kad pagerėjo mokinių pažangumo ir lankomumo rodikliai.
Daugiau
 
2014-11-10
Patirtimi apie kūrybišką mokymąsi Lietuvos mokyklose dalinamasi ir užsienyje. Spalio 19-21 dienomis Roterdame (Nyderlandai) vykusiame 6-ajame neformalaus tarpvyriausybinio dialogo ir bendradarbiavimo forume „Azijos ir Europos susitikimas“ (angl. The Asia – Europe Meeting, ASEM) pranešimą apie ketvirtus metus šalyje vykdomą programą „Kūrybinės partnerystės“ skaitė jos vadovė Milda Laužikaitė.
Daugiau
 
2014-10-23
„Jeigu norime, kad daugiau jaunų žmonių įsilietų į darbo rinką, visiems reikia susitelkti ties kūrybiškumo ugdymu“, – įsitikinęs JAV profesorius Jamesas S. Catterallis, skaitęs pranešimą forume kūrybiškumui ugdyti „Kūrybinės jungtys“.
Daugiau
 
2014-10-01
„Negalvokime, kad esame Don Kichotai, kovojantys su vėjo malūnais. Šia programa kuriame ateities mokyklą“, – sakė Zita Bezarienė, Šiaulių Raudėnų pagrindinės mokyklos direktorė, sveikindama kūrybiško mokymosi programos „Kūrybinės partnerystės“ tinklo susitikimo dalyvius.
Daugiau
 
2014-09-11
„Visi mes esame kuriantys žmonės, nes pirmiausia kuriame savo gyvenimus“, – sako dizainerė Jolanta Rimkutė. Pasak jos, kiekvienas žmogus turi žinoti, ko jis nori, ir jaustis gerai su savo norais: tai yra didžioji kūrybos dalis. Šiomis idėjomis dizainerė dalinosi ir su mokiniais, dvejus metus dalyvaudama Lietuvos mokykloms skirtoje kūrybiško mokymosi programoje „Kūrybinės partnerystės“, kuri nuo rugsėjo tęsiasi jau ketvirtus metus.
Daugiau
 
2014-09-04
Ketvirtus metus skaičiuojančiame projekte „Kūrybinės partnerystės“ naujais mokslo metais dalyvaus 25 Lietuvos mokyklos. Jos buvo atrinktos iš tų, kurios pateikė paraiškas. Kaip teigia Milda Laužikaitė, „Kūrybinių partnerysčių“ vadovė, atrinktos mokyklos kūrybiško mokymosi programoje dalyvaus ne pirmą kartą, todėl naujais mokslo metais jų pagrindinis uždavinys – gilinti kūrybiško mokymosi praktiką ir drąsiai pasitikti naujus iššūkius.
Daugiau
 
2014-08-27
Jaunesni mokiniai kūrybiško mokymosi idėjas įsisavina lengviau nei vyresni. Pastarieji patiria daugiau įtampos dėl artėjančių egzaminų ir aukštų rezultatų reikalaujančių tėvų. Vyresnėse klasėse pastebimas didesnis susikaustymas ir kūrybiškumo stoka, parodė Ugdymo plėtotės centro įgyvendinamos programos „Kūrybinės partnerystės“ inicijuotas tyrimas „Kūrėjų ir mokytojų partnerystės transformuojant ugdymą“.
Daugiau
Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

DĖMESIO: Svetainė buvo naudojama projekto vykdymo metu, nuo 2015 m. nebeatnaujinama ir 2020 m. bus uždaryta. Aktualios informacijos ieškokite Ugdymo sode.