#
#
Mes socialiniuose tinkluose
#
#

 
Rugsėjo 23 dieną viešbučio „Panorama“ konferencijų centre vyko „Kūrybinių partnerysčių“ projekto moksleivių ir mokytojų nacionalinis susitikimas. Iš visos Lietuvos į sostinę suvažiavo 55 mokyklų atstovai, kurie dalinosi kūrybiško mokymosi patirtimi, susipažino ir aptarė ugdymo inovacijas ir suformuluos manifestą „Už kūrybišką mokymąsi“. Daugiau
 
Viso 97 Lietuvos mokyklos 2013 – 2014 mokslo metais dalyvaus „Kūrybinių partnerysčių“ projekte. Trečiaisiais projekto įgyvendinimo metais „Kūrybinės partnerystės“ išsiplečia į tris kūrybiško mokymosi programas.  Daugiau
 
Prasidėjo naujieji mokslo metai, jie - tretieji „Kūrybinių partnerysčių“ projektui. Šiais metais savo kūrybiškumą aktyviai mėgins atskleisti beveik šimtas Lietuvos mokyklų kartu su daugiau kaip dviem šimtais kūrėjų.
Daugiau
 
Valstybės pažangos taryba pateikė Vyriausybei prioritetinių darbų sąrašą ateinantiems metams, kuriame pirmuoju punktu įvardytas vaikų kūrybiškumo ir inovatyvaus mąstymo programų skatinimas. Vienu sėkmės pavyzdžių nurodomas „Kūrybinių partnerysčių“ projektas. Valstybės pažangos darbų sąrašas brėžia gaires  strategijos „Lietuva 2030“ įgyvendinimui.
Daugiau
 
„Kūrybinės partnerystės“ sukuria erdvę pokyčiams – išėję iš tradicinių mokymosi rėmų, pasitelkdamos kūrėjų patirtį, mokyklos patiria pokyčius, kuriuos projekto metu nuolat stebi, fiksuoja bei aptaria. Nuolatinė refleksija – kasdienės patirties net ir nedidelių pasikeitimų aptarimas ir įvertinimas – neatsiejama kūrybiško mokymosi proceso dalis.
Daugiau
 
2013-06-12
Pasibaigusioje trečiojoje nacionalinėje mokyklų atrankoje į „Kūrybinių partnerysčių“ projektą pakviestos dar 26 mokyklos. 2013 – 2014 mokslo metais jos pasiryžusios išbandyti naujus mokymosi būdus ir, drauge su kūrėjais, kūrybiškai spręsti unikalius konkrečios klasės ir mokyklos iššūkius.
Daugiau
 
2013-05-22
Gegužės 22 – 24 dienomis Vilniuje vyksta pirmasis tarptautinio kūrėjų tinklo ICEnet (angl. International Creative Education Network) forumas, į kurį renkasi dalyviai iš 10 Europos šalių. Forumo šeimininkai – Ugdymo plėtotės centro projekto „Kūrybinės partnerystės“ komanda. Kūrėjus iš Lietuvos bei užsienio telkia siekiai ugdyti vaikų ir jaunimo kūrybingumą formaliojo ir neformaliojo ugdymo aplinkose.
Daugiau
 
2013-05-21
 
2013-05-12
Trečią kartą vykusioje nacionalinėje mokyklų atrankoje į „Kūrybinių partnerysčių“ programą šiemet sulaukta 111 paraiškų, tiek pat kaip ir pernai. Birželio 12 d. iš 111 pageidaujančiųjų įsijungti į projektą mokyklų bus pakviesta iki 30 mokyklų.
Daugiau
 
Ugdymo plėtotės centro vykdomas kūrybiško mokymosi projektas „Kūrybinės partnerystės“ skelbia nacionalinę mokyklų atranką ir kviečia prisijungti prie programos 2013–2014 mokslo metais. Pradėti planuoti ir įgyvendinti kūrybiško mokymosi projektus bus pakviesta iki trisdešimties mokyklų.
Daugiau
 
Kviečiame įvairių kultūros, meno, mokslo ir kūrybos sričių profesionalus išsamiau susipažinti su „Kūrybinių partnerysčių“ projektu ir sužinoti apie galimybes jame dalyvauti. Daugiau
 
Antrus metus Lietuvoje Ugdymo plėtotės centro vykdomas kūrybiško mokymosi projektas „Kūrybinės partnerystės“ kviečia prisijungti daugiau kuriančių profesionalų darbui mokyklose 2013–2014 mokslo metais. Drauge organizuodami kūrybiškas pamokas, moksleiviai, mokytojai ir kūrėjai semiasi vieni iš kitų patirties, mokosi, lavina kūrybiškumą, eksperimentuoja ir sprendžia realius mokyklų iššūkius.
Daugiau
 
2013-02-21
Lietuvoje viešintis afganų-anglų kilmės rašytojas, keliautojas ir filmų kūrėjas Tahiras Shahas „Kūrybinių partnerysčių“ kūrybos agentams ir kuriantiems praktikams Vilniaus Mokytojų namuose ves kūrybines dirbtuves apie pasakojimo / naratyvo / siužeto vystymą. Surengti šiuos išskirtinius mokymus padėjo Britų taryba.
Daugiau
 
Aktualius švietimo iššūkius gvildenančios ir novatorišką požiūrį į kūrybišką mokymąsi Lietuvos mokyklose diegiančios „Kūrybinės partnerystės" prisistatė švietimo lyderių forume. Daugiau
 
Vienas iš svarbiausių Švietimo ir mokslo ministerijos ugdymo politikos prioritetų – išlaisvintas kūrybingumas. Ši tendencija žadina tikėjimą, kad švietimo sistemoje daugės prasmingų darbų ir pokyčių.
Daugiau
Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

DĖMESIO: Svetainė buvo naudojama projekto vykdymo metu, nuo 2015 m. nebeatnaujinama ir 2020 m. bus uždaryta. Aktualios informacijos ieškokite Ugdymo sode.