#
#
Mes socialiniuose tinkluose
#
#

 
Atrankai į ateinančių mokslo metų programą „Kūrybinės partnerystės“ paraiškas atsiuntė 111 mokyklų iš visos Lietuvos. Birželio viduryje paaiškės, kurios jų kitąmet prisidės prie projekto ir taps „Tyrinėjančiomis mokyklomis“.
Daugiau
 
Gegužės 21 – 24 dienomis Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje organizuojami informaciniai seminarai apie „Kūrybinių partnerysčių“ programą ir dalyvavimo joje galimybes. Į renginius kviečiami įvairių kūrybinių, meno ir mokslo sričių atstovai, norintys prisidėti prie „Kūrybinių partnerysčių“ projekto ir tapti kuriančiais praktikais ar kūrybos agentais.
Daugiau
 
Lietuvos progimnazijų asociacijos Tarybos pirmininkas, Vilniaus Baltupių progimnazijos direktorius Viktoras Blinovas pirmą kartą šalyje diegiamą „Kūrybinių partnerysčių“ modelį pavadino unikalia galimybe Lietuvos mokykloms bei progimnazijoms įsivardyti savo poreikius ir susivokti, kaip kūrybiškai atremti sparčiai besikeičiančio gyvenimo. Apie kūrybiškumą mokykloje, tiesioginiame „Baltupių radijo“ eteryje V. Blinovas diskutavo su klausytojais ir studijos viešnia – „Kūrybinių partnerysčių“ projekto vadove Milda Laužikaite.
Daugiau
 
Balandį prasidėjusioje nacionalinėje mokyklų atrankoje į „Kūrybinių partnerysčių“ programą gaunamos pirmosios paraiškos. Birželio pradžioje iš visos Lietuvos bus atrinkta 50 mokyklų, kurios ateinančiais mokslo metais imsis įgyvendinti „Tyrinėjančių mokyklų“ projektus.
Daugiau
 
Balandžio pradžioje, prieš pat Velykas, kai visa Lietuva nekantriai žvalgėsi į termometrus ir tikėjosi pagaliau sulaukti šiltesnių orų, gamta, pasak K.Donelaičio, vėl „sau žiemiškas kvietkas nusipynė“. Štai tokio gamtos kūrybiško šėlsmo akivaizdoje pušyne netoli Trakų susirinko keturios dešimtys kuriančių praktikų, prisijungusių prie Ugdymo plėtotės centro vykdomo nacionalinio „Kūrybinių partnerysčių“ projekto.
Daugiau
 
„Kūrybinių partnerysčių“ programoje dalyvaujančios Panevėžio „Nevėžio" pagrindinės mokyklos mokytoja Aušra Ismailovienė ir kūrybos agentas, fotografas Virginijus Benašas šią savaitę apie kūrybišką mokymąsi pasakojo net dviejų regiono radijo stočių klausytojams.
Daugiau
 
 
Balandžio 2 dieną prasidėjo nacionalinė mokyklų atranka į „Kūrybinių partnerysčių“ 2012–2013 metų „Tyrinėjančių mokyklų“ programą. Iš visos Lietuvos regionų atrinktose 50 mokyklų bus įgyvendinami kūrybiško mokymosi projektai. Besidomintiems ir ketinantiems dalyvauti atrankoje balandžio mėnesį bus organizuojami informaciniai seminarai.
Daugiau
 
Saulėtą kovo penktadienį susitikimu Klaipėdoje baigėsi „Kūrybinių partnerysčių“ projekto „Tyrinėjančių mokyklų“ programoje dalyvaujančių mokytojų mokymai.
Daugiau
 
Lietuvos švietimo sistemos teisės aktai nustato, kaip į bendrąjį ugdymą integruojamas kūrybiškas mokymasis, o mokyklos turi plačias galimybes pačios nuspręsti, kaip ir kokios praktikos gali būti taikomos bendrajame ugdyme, kaip organizuoti mokymosi ir ugdymo procesą. Tai konstatuota šiemet surengtuose mokymuose mokytojams, kurie dalyvauja „Kūrybinių partnerysčių“ „2011 – 2012 metų Tyrinėjančių mokyklų“ programoje ir, drauge su mokiniais bei kūrėjais siekia pokyčių mokykloje įgyvendindami kūrybiško mokymosi projektus ir tyrinėdami unikalius vienos klasės ar tikslinės moksleivių grupės ugdymo iššūkius.
Daugiau
 
2012-03-15
Vienas pagrindinių „Kūrybinių partnerysčių“ programos tikslų – inicijuoti pokyčius mokykloje, gauti atsakymus į rūpimus klausimus bei atrasti būdus ir priemones, kaip pasiekti užsibrėžtų tikslų. Unikalios, šiuo metu mokyklose planuojamos veiklos bei kūrybiško mokymosi projektai turėtų išaiškinti, kaip mokymasis gali tapti įdomesniu ir patrauklesniu.
Daugiau
 
Kovo 8 dieną pirmuoju susitikimu Lietuvos Edukologijos universitete Vilniuje prasideda mokymų ciklas šiais mokslo metais „Tyrinėjančių mokyklų" programoje dalyvaujantiems mokytojams. Iki kovo 23 dienos užsiėmimai vyks devyniuose Lietuvos regionuose. Mokymuose bus aptariama „Tyrinėjančių mokyklų“ planavimo patirtis bei ateinantys mokyklos kūrybiško mokymosi projekto etapai.

Daugiau
 
Paskutinę žiemos dieną - vasario 29-ąją pradėjo veikti kūrybiško mokymosi programos „Kūrybinės partnerystės“ interneto svetainė. Nuo šiol programoje dalyvaujančioms Lietuvos mokykloms, kūrėjams ir visiems besidomintiesiems vaikų kūrybiškumo ugdymu, tinklapyje www.kurybinespartnerystes.lt bus patogiau užmegzti ir palaikyti ryšius, dalintis įspūdžiais, sukaupta patirtimi bei metodika.
Daugiau
 
Jau prasidėjo pirmieji „Tyrinėjančių mokyklų“ susitikimai ir artimesnės pažintys su savo kūrybos agentais. „Kūrybinių partnerysčių“ traukinys įsibėgėja. Mokytojai ir mokiniai jau turėjo progos išbandyti naujų prisistatymo ir diskutavimo metodų bei kitų kūrybinių užduočių, kurios paskatina atsiskleisti net ir tyliausią mokinį. Išgirdo naują požiūrį, patyrė, kad gali būti kitaip, kad gali būti smagu.
Daugiau
 
43 atrinktų „Tyrinėjančių mokyklų“ mokytojai ir administracijos atstovai pirmą kartą asmeniškai susitiko su kūrybos agentais, kurie ateis dirbti į mokyklas. Drauge su mokytojais ir mokiniais, jie gilinsis į konkrečios mokyklos situaciją, kartu apibrėš mokyklos tyrinėjimo sritį, planuos ir ruošis individualių kūrybiško mokymosi projektų įgyvendinimui mokyklose.
Daugiau
Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

DĖMESIO: Svetainė buvo naudojama projekto vykdymo metu, nuo 2015 m. nebeatnaujinama ir 2020 m. bus uždaryta. Aktualios informacijos ieškokite Ugdymo sode.