#
#

Vadovėlis „Unikalūs mokinių gero elgesio receptai“

Per projektą siekiama išspręsti klasės valdymo problemą, atrasti priežastis, kodėl dauguma moksleivių per pamokas yra nedėmesingi, išsiblaškę.

Viliamės, kad pirmosios gimnazijos klasės moksleiviai atras receptus, kurie padės pagerinti mokymosi rezultatus, tarsis dėl elgesio ir drausmės per pamokas bei pagerės tarpusavio (mokytojų ir mokinių) santykiai. Tikimės, kad mokiniai per projektą pasieks pozityvių ilgalaikių pasikeitimų, o pamoka bus įdomi veikla tiek moksleiviams, tiek mokytojams.


Veikla

Pagirių gimnazija per „Kūrybines partnerystes“ sugalvojo netradicinį projektą – sukurti knygą / vadovėlį. Tikimės, kad knygoje mokinių parašyti receptai padės surasti kelią, kaip kūrybiškiau dirbti mokykloje. Tikime, kad, kūrybiškai bendraujant ir bendradarbiaujant mokytojams ir mokiniams bei ieškant netradicinių mokymosi būdų, pasikeis ir ugdymosi kokybė, pagerės klasės valdymas bei bendras mikroklimatas.

Per projektą netradiciniais metodais, kūrybiškais būdais bandoma siekti užsibrėžto tikslo. Kuriantys praktikai (Aušra Vismantaitė ir Jonas Sakalauskas) nebijo eksperimentuoti, jie suteikia didelių galimybių keistis, nebijoti iššūkių bei staigmenų, skatina išbandyti naujus, neįprastus dalykus. Tai padrąsina ir mokytojus, ir mokinius pasitempti, kiekvienam patirti mokymosi džiaugsmą.

Atsiliepimai

„Aušra (mokiniai ją vadina ir Aldona – tokį vardą išrinko) kiekvieną pamoką pateikia staigmenų – kažkaip nejučia tradicinė pamoka virsta netradicine. Mokiniai žaisdami, kurdami įvairias istorijas, patys keldami klausimus išsiaiškina nemažai svarbių dalykų. Smagu, kad ir mokiniai įvertina kuriančios praktikės Aušros Vismantaitės pastangas. Gimnazistai teigia, kad jiems labai pasisekė“, – mokytoja Jolanta Barysaitė.

„Paskutinis susitikimas buvo itin įdomus. Agentė Elena daug ko išmokė, o mes buvome ramūs ir susikaupę. Net stebiuosi, kad per susitikimus mūsų klasė gražiai elgiasi ir klauso(si). Kiekvieną kartą, kai agentė atvažiuoja, suteikia naujų galimybių. Tikiuosi, agentė greitai vėl pasirodys! Aš jos laukiu“ –mokinė Ieva.

„Šį kartą ir vėl įdomiai praleidome laiką, turėjome daug kūrybinės veiklos! Gera bendrauti ir bendradarbiauti!“ – mokinė Deimantė.

Atgal

DĖMESIO: Svetainė buvo naudojama projekto vykdymo metu, nuo 2015 m. nebeatnaujinama ir 2020 m. bus uždaryta. Aktualios informacijos ieškokite Ugdymo sode.