#
#

Kitu kampu

Tyrinėjimo sritis: kūrybiškas santykių tarp mokinių, santykių tarp mokinių ir mokytojų tyrinėjimas ir gerinimas.

Projektinė veikla apima tokias Bendrojo ugdymo sritis:

  • Gimtosios kalbos (Lietuvių)
  • Dorovės ugdymo (tikybos, etikos)
  • Meninio ugdymo (dailės,muzikos, teatro, šokio)
  • Informacinių technologijų
  • Technologijų

Projekto metu buvo rašomas filmo scenarijus, analizuotos įvairios situacijos. Mokiniai atliko individualias tyrinėjimo, vaidybines užduotis, praktikai supažindino su kino kūrimo „virtuve“, muzikos kūrimu, taip pat buvo dokumentuojamas projekto įgyvendinimas, sukurtas garso takelis, vykdomas filmo kūrimas. Taikėme šiuos metodus: darbas grupėse, diskusijos, pokalbiai, savarankiškas darbas, „minčių lietus“ ir kiti aktyvūs mokymo(-si) metodai.

 
Įsimintiniausias mokinių susitikimas su kūrybos praktikais: garso operatoriumi Aurelijumi Morlencu ir kino režisieriumi Arūnu Eimuliu, kurie mums padeda suprasti, kaipgi kuriamas filmas, įrašomi garso takeliai. Tai nepakartojama patirtis ne tik mokiniams, bet ir mokytojams.

Štai kelios mokinių mintys: „Šis projektas mane išmokė dėstyti mintis, bendrauti su vyresniais žmonėmis“, – N.

„Atėjusi pirmą kartą į „Kūrybinių partnerysčių“ pamokas, nelabai supratau, koks jų tikslas, tačiau, įsibėgėjus darbui, atsirasdavo vis naujų idėjų, įvairių minčių, kurias galima ir įmanoma realizuoti. Džiaugiuosi, čia atėjusi“, – Milita.

„Kūrybinėse partnerystėse“ labai linksmai praleidžiu laiką, sužinau daug įdomių dalykų. Į „Kūrybines partnerystes“ atėję kūrybingi, linksmi bei draugiški mokiniai, veiklūs ir nuostabūs mokytojai. Šis kolektyvas man labai patinka, o kino kūrimas vyksta labai įdomiai bei neįprastai“, – Sandra.

Atgal



DĖMESIO: Svetainė buvo naudojama projekto vykdymo metu, nuo 2015 m. nebeatnaujinama ir 2020 m. bus uždaryta. Aktualios informacijos ieškokite Ugdymo sode.