#
#

Ženklų dirbtuvės

Remiantis ženklo / simbolio, kaip labai svarbia komunikavimo priemone, sąvoka, projektu stengiamasi kurti ir suprasti įvairaus pobūdžio (tekstinius, emocinius, kūno kalbos, vaizdinius ir pan.) ženklus, turinčius ne tik potekstę, bet ir lavinančius vaizduotę.

Pagrindinė projekto tema sukasi apie vietos istoriją, o kaip priemonė šiai istorijai suvokti pasirinktas Vilkyškiuose XX a. pirmoje pusėje gyvenęs žymus vokiečių rašytojas Johanesas Bobrovskis, kurio tekstai ir jų reikšmės bus naudojami per teatrinį spektaklį – performansą.

 Taip vienu metu projekte dalyvaujantys dešimtokai skatinami domėtis savo kraštu, per fizinius ir emocinius pojūčius suvokti informaciją bei paprastomis priemonėmis sukurti scenografiją, kuri atspindi ir kūrybiškos aplinkos susikūrimo modelį.

Naudotos priemonės ir metodai:
  • aktorinio meistriškumo, improvizacijos, dėmesio valdymo, raiškiojo skaitymo pratybos, scenografijos veiksmo erdvei apipavidalinti kūrimas;
  • kuriama paroda instaliacija Vilkyškių krašto istorijos bei J. Bobrovskio kūrinių pavadinimų temomis;
  • kuriamas demonstracinis filmukas, atspindintis projekto procesą, pristatantis dalyvius ir pan.;
  • kuriama / renkama muzika spektakliui ir erdvei užpildyti per pasirodymą;
  • galutinis projekto rezultatas – 20–30 min. performansas kūrybiškai apipavidalintoje nenaudojamo mokyklos pastato dalyje.
Bene ryškiausi prisiminimai iš apsilankymo muzikiniame spektaklyje „Smuikininkas ant stogo“ Klaipėdoje; išvykos į vietas, kuriose lankėsi ir apie kurias rašė J. Bobrovskis.

„Projektui įpusėjus, drąsiai galiu teigti, kad įgyvendiname kūrybiško mokymosi projektą, kuris neabejotinai paskatins tolesnius kūrybiškumo pokyčius Vilkyškių vidurinėje mokykloje“, – kūrėjas Ramūnas Kaubrys.

„Klasė tapo susitelkusi, draugiškesnė. Labai patinka kurti dekoracijas. Laukiame pirmadienių“, – santrauka iš dešimtokų atsiliepimų.

Atgal


DĖMESIO: Svetainė buvo naudojama projekto vykdymo metu, nuo 2015 m. nebeatnaujinama ir 2020 m. bus uždaryta. Aktualios informacijos ieškokite Ugdymo sode.