#
#

Vaikų TV „Vaikų Marsas"

Per šį projektą siekėme išsiaiškinti, kokius metodus taikydami galime patobulinti mokinių kalbinę ir rašytinę raišką bei teksto suvokimo įgūdžius, kaip tuos metodus bus galima pritaikyti tolesnėje ugdymo programoje po projekto, ar įvairiomis kūrybinėmis veiklomis būtų galima sumažinti mokinių socialinę atskirtį mokyklos bendruomenėje ir už jos ribų.

Tikslinė grupė buvo antrokų klasė, kurioje dauguma mokinių turi didesnių ar mažesnių logopedijos problemų. Todėl manėme, kad klasėje, kuriai kyla daug įvairių ugdymosi iššūkių, būtų labai naudinga nauja kūrybinė patirtis, kurią išbandžius, būtų galima patobulinti ir kalbinius mokinių gebėjimus.

Su vaikais ieškojome idėjų laidoms bei įdomių pašnekovų. Kartu ruošėmės laidoms, ieškojome reikalingos informacijos literatūroje ar internete, rašėme rašinėlius bei interviu klausimus. Vaikai, pasiskirstę į grupeles, tapo operatoriais, žurnalistais, laidų vedėjais, taip pat kūrė laidų užsklandas, dainavo mėgstamas dainas, šoko savo kūrybos šokį. Skatinome bendravimą, atsakomybės jausmą. Todėl naudojome „minčių lietų, balsavimą, grupinį darbą.

Pasitelkėme vaidmenų žaidimus, improvizacijas, integravome skirtingus mokomuosius dalykus. Kurdami vaikų televizijos laidą naudojome interviu metodą. Su mokiniais kalbėjosi penkių profesijų atstovai.

Moksleiviams nepamirštamą įspūdį paliko ekskursija į Lietuvos televiziją Vilniuje. Jiems buvo ypač smagu pamatyti Gustavo virtuvėlę, studijas, filmavimo aparatūrą.

Tikrai pavyko integruota kūno kultūros ir lietuvių kalbos veikla – estafetės „Nunešk klausimą grupelei – parnešk atsakymą“. Mokiniai, pasidaliję į dvi komandas, rungtyniavo, kas greičiau perduos lapelį su klausimu, kartu ras teisingą atsakymą ir atneš atgal mokytojai ir praktikui. Taip pat vyko estafetės ir perduodant klausimą draugams žodžiu.

Mokiniai labai laukė ir ruošėsi tikram filmavimui, interviu su įdomiais žmonėmis – dainininku E. Sipavičiumi, dailininke keramike L. Kvietkauskiene, mokyklos direktore D. Šandrikiene, kepėja – konditere Regina Arifova bei Kauno dekoratyvinių balandžių augintojų klubo pirmininku Jonu Romeika ir balandžių augintoju Vismantu Markausku.

Atgal


DĖMESIO: Svetainė buvo naudojama projekto vykdymo metu, nuo 2015 m. nebeatnaujinama ir 2020 m. bus uždaryta. Aktualios informacijos ieškokite Ugdymo sode.