#
#

Žaisdami mokomės

Mūsų tikslinė grupė – 28 mokinių grupė, sudaryta iš dviejų 3-ių klasių mokinių. Šių klasių mokinius pasirinkome todėl, kad didžioji dalis šių klasių mokinių gyvena kaimo vietovėse, jų gyvenamoji aplinka nėra palanki kalbiniams įgūdžiams tobulinti, bendravimui su bendraamžiais skatinti. Norėjome padėti šiems mokiniams išspręsti kalbinių įgūdžių ir bendravimo tarpusavyje problemas bei ilgiau stebėti pokyčius, įvykusius per projektą (projekto rezultatus). Mat šie mokiniai, pasibaigus projektui, dar vienus metus mokysis mūsų įstaigoje.

Per projektą mokiniai mokėsi bendravimo kultūros, žodžiais geriau reikšti savo mintis, jausmus ir nuotaikas, tobulino kalbinius įgūdžius žaisdami įvairius žaidimus, kuriuos organizavo kuriantys praktikai, o kartu kūrė naują mokomąjį stalo žaidimą. Dažnai naudojome mokiniams naujus ir patrauklius mokymo metodus ir pratimus: „Skulptorius ir molis“, „Šaudyklė“, „Minčių šulinys“, susikaupimui paskatinti – žaidimas „Suplojimas“.

Naujam žaidimui mokiniai patys kūrė istorijas, balsuodami išrinko pačią įdomiausią istoriją „Karalaitis veidrodyje“, sukūrė aplikuotas iliustracijas žaidimui, nulipdė žaidimo figūrėles. Skirstėme vaikus poromis taip, kad kiekvienam tektų padirbėti su kiekvienu vaiku. Pastebėjome, kad abi klasės labiau susivienijo, susidraugavo.

Organizavome „Kūrybines dirbtuves“, per kurias vaikai kartu su tėveliais ir bendruomenės nariais surinko žaidimų dėžes, jas nudažė, o vaikai jas dar papuošė grafiniais piešinukais. Į užduočių žaidimui kūrimą įsitraukė ir kitų klasių mokiniai.

Vaikai balsuodami rinko įdomiausias veiklas. Įsimintiniausios jiems buvo „ Kūrybinės dirbtuvės“, per kurias jie konstravo žaidimų dėžes ir jas dažė kartu su tėvais ir bendruomenės nariais. O kūrybos agentas Justinas Dūdėnas pasidžiaugė, kad per pirmąsias tris projekto dienas buvo sukurta puiki istorija, kurioje savo fragmentą galėtų atrasti kiekvienas iš 28 trečiokų. Šios dalies sėkmė byloja apie atidumo ir įsiklausymo svarbą, o visi sunkumai tampa nereikšmingomis smulkmenomis.

Atgal


DĖMESIO: Svetainė buvo naudojama projekto vykdymo metu, nuo 2015 m. nebeatnaujinama ir 2020 m. bus uždaryta. Aktualios informacijos ieškokite Ugdymo sode.