#
#

Susitikimų sodas

Mūsų tyrinėjimo sritis – mokinių tarpusavio santykiai, bendravimas, kūrybiškumas. Per projektą siekėme suvienyti klasės moksleivius per bendrą kūrybinę veiklą, bendrus projektus ir atliekamus darbus.

Numatytas rezultatas – kūrybingi, atsakingi, draugiški, iniciatyvūs klasės mokiniai, kurie su praktiku ir kūrybos agentu gražina mokyklos aplinką, įrengia poilsio zoną mokyklos ir miestelio bendruomenei.Per projektą stebėtas grupės bendravimas per pamokas ir pertraukas, kalbėtasi su klasėje dirbančiais mokytojais, kitų klasių mokiniais.

Užfiksuoti rezultatai projekto pradžioje:

•    Mokiniai pildė anketas, kuriose apibūdino save, savo pomėgius ir lūkesčius.
•    Pildė anketas „Klasės tarpusavio santykiai projekto pradžioje“. Nupieštuose laiptuose saulute mokiniai pažymėjo laiptelį, ant kurio stovėjo projekto pradžioje (laiptelis atspindi mokinių tarpusavio santykius, bendravimą). Ta pati užduotis atlikta ir projekto pabaigoje.

Vyko grupiniai darbai su kūrybos agentu bei praktiku. Dideliuose popieriaus lapuose visi rašė ir piešė, kokių pokyčių norėtų mokykloje. Gamino malūnėlius ir juos pastatė prie mokyklos, žiūrėjo filmus apie pasaulio menininkus ir jų sukurtus darbus.

Kūrybos agentas Žilvinas Landzbergas paprašė klasės mokinių pasiruošti pirmam susitikimui su praktiku Martynu. Pasitarę su mokiniais ir pavaduotoja Lilija, sugalvojome prisistatyti sukurdami filmą apie savo klasę. Filme pristatėme moksleivius, demonstravome įvairius jų gebėjimus ir pirmuosius žingsnius projekte.

Mokinių mintys apie projektą „Kūrybinės partnerystės“:

„Man patinka „Kūrybinės partnerystės“, nes smagu praleisti laiką.“

„Man labai patinka leisti laiką su „Kūrybinių partnerysčių“ agentu. Jis labai įdomus žmogus, sumanus, kūrybingas.“

„Jei mūsų klasė leistų daugiau laiko su agentu, tai nudirbtume daugiau darbų.“

Mokiniai labai džiaugiasi ir pirmuoju susitikimu su praktiku Martynu. Jis atvežė parodyti savo darbų, įdomiai bendravo su moksleiviais, aptarė būsimas projekto veiklas.
Mes manome, kad šis pavasaris buvo labai įdomus ir kūrybingas.


Kuruojantis mokytojas                                                               Rita Murauskiene

Atgal


DĖMESIO: Svetainė buvo naudojama projekto vykdymo metu, nuo 2015 m. nebeatnaujinama ir 2020 m. bus uždaryta. Aktualios informacijos ieškokite Ugdymo sode.