#
#
Mes socialiniuose tinkluose
#
#

 
2012-09-04
Kreipiamės į Jus – akademinės bendruomenės atstovus – kviesdami įsitraukti į „Kūrybinių partnerysčių“ projektą ir padėti mokykloms motyvuoti vaikus mokytis geografijos, istorijos, biologijos, chemijos, fizikos, informatikos ir kitų dėstomų dalykų.
Daugiau
 
2012-09-03
Prasidedantys 2012 – 2013 Mokslo metai visiems mums reiškia naują etapą, žadantį atradimus ir pokyčius. Tai šventė ir naujo laikotarpio atskaitos pradžia ne tik švietimiečiams, bet ir vaikams, tėvams ir vietos bendruomenėms.
Daugiau
 
2012-08-27
Rugpjūčio 27 – 29 dienomis Taline vykusiame tarptautiniame Šiaurės ir Baltijos šalių kūrybingumo forume „Kūrybiškumas keičia pasaulį. Kūrybiško mąstymo ir mokymosi metodai mokykloje“ (angl. „Creativity changes the world, Creative Thinking and Teaching Methods in Schools“), šalia kitų pranešimų, pristatyta ir pirmą kartą Lietuvoje nacionaliniu mastu įgyvendinama kūrybiško mokymosi programa „Kūrybinės partnerystės“.
Daugiau
 
Austrijoje kalbėti apie menus švietime reiškia skirti menus, kultūrą ir kūrybingumą. Taip vadinamoji „Kulturnation Österreich” yra tradiciškai stipriais ryšiais siejama su profesine menų sistema („Kulturbetrieb”), paremta maža kasta išilavinusių žmonių („Bildungsbürger”).
Daugiau
 
„Senojoje Sanskrito kalboje yra žodis Lila, reiškia žaidimą: kūrimo, naikinimo ir atkūrimo žaismą. Lila gali būti pats paprasčiausias reiškinys - spontaniškas, vaikiškas, atviras. Tačiau beaugant ir patiriant kasdienybės sudėtingumus, Lila gali patapti sunkiausiai pasiekiamu gyvenimo tikslu.."  Citata iš „Free Play/ the improvisation in life and art” Stephen Nachmanovitch.
Daugiau
 
Kūrybiškumo tema yra tapusi viena iš madingiausių temų, tačiau (o gal kaip tik dėl to) pačios kūrybos sąvokos turinys vis mažiau apmąstomas. Mano Vilniaus Universiteto Religijos studijų ir tyrimų centro ir Filosofijos katedros profesorius, habilituotas daktaras Tomas Sodeika. 
Daugiau
 
Kintantis požiūris į kūrybiškumą: nuo individualumo, laisvės ir įkvėpimo iki kompetencijos; kūrybiškumo ugdymas koncepcijose ir programose.
Daugiau
 
Nuo senovės, nuo šamanizmo ir antikos laikų siejamas dvasinis ugdymas ir kūrybingumas: tantristinės ir ekstatinės praktikos, ritualai, piešiniai ant sienų, oralinės ir rašytinės kultūros raida - visa tai yra lopšys iš kurio išaugo civilizuota žmonija.
Daugiau
 
Birželio 7-8 dienomis, parodų ir konferencijų centre LITEXPO vyko Forumas kūrybingumui ugdyti, surengtas programos „Kūrybinės partnerystės”. Dvi dienas trukusiame renginyje gvildenti kūrybingumo ugdymo klausimai, pranešimus skaitė ir Lietuvos specialistai ir kviestiniai ekspertai iš užsienio (Jungtinės Karalystės, Austrijos, Prancūzijos, Švedijos), aštuoniose darbo sesijose vyko praktiniai užsiėmimai.

Daugiau
 
Iki birželio 22 dieną – penktadienio – laukiamos paraiškos iš „Tyrinėjančių mokyklų“ programą vykdžiusių „Kūrybinių partnerysčių“ mokyklų. Jos kviečiamos tęsti projektinę veiklą bei imtis didesnės apimties – mokyklos ir vietos bendruomenę įtraukiančių projektų įgyvendinimo.
Daugiau
 
2012-2013 mokslo metais penkiasdešimt Lietuvos mokyklų prisijungs prie „Kūrybinių partnerysčių“ projekto. Jos buvo atrinktos iš 111 pretendavusiųjų. Atrinktos mokyklos kviečiamos įgyvendinti kūrybiško mokymosi projektus moksleivių grupėse ar klasėse ir tapti „Tyrinėjančiomis mokyklomis“. Dabar iš viso „Kūrybinių partnerysčių“ projekte dalyvaus 93 mokyklos.
Daugiau
 
Birželio 7 – 8 dienomis Vilniuje, parodų ir kongresų centre LITEXPO vyksiančiame Forume kūrybingumui ugdyti tarptautinio garso ekspertai iš Jungtinės Karalystės, Austrijos, Prancūzijos, Švedijos ir Lietuvos, kūrėjai bei mokytojai dalinsis savo įžvalgomis apie iššūkius mokykloje. Renginio metu bus pristatyta Lietuvos mokyklų patirtis, pirmą kartą šalyje pritaikant „Kūrybinių partnerysčių“ mokymosi programą.
Daugiau
 
Birželio 18 - 21 dienomis Šiauliuose, Utenoje ir Alytuje organizuojami informaciniai seminarai apie „Kūrybinių partnerysčių“ programą ir dalyvavimo joje galimybes. Į renginius kviečiami įvairių kūrybinių, meno ir mokslo sričių atstovai, norintys prisidėti prie „Kūrybinių partnerysčių“ projekto ir tapti kuriančiais praktikais ar kūrybos agentais.

Daugiau
 
Mieli bičiuliai,

Maloniai primename, kad birželio 7-8 dienomis Litexpo konferencijų centre vyks Forumas kūrybingumui ugdyti, kviečiame registruotis.
Daugiau
 
Ugdymo plėtotės centras, įgyvendinantis programą „Kūrybinės partnerystės“, birželio 7–8 dienomis kviečia į Forumą kūrybingumui ugdyti. Maloniai lauksime įsitraukiant į diskusiją žmonių iš kultūros, švietimo ir kitų socialinių sričių aptarti kūrybiškumo sampratos, savybių ir ugdymo galimybių bei poreikio šiuolaikinėje visuomenėje.
Daugiau
Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

DĖMESIO: Svetainė buvo naudojama projekto vykdymo metu, nuo 2015 m. nebeatnaujinama ir 2020 m. bus uždaryta. Aktualios informacijos ieškokite Ugdymo sode.